Taiteiden yötä odotellessa

Pian koittaa lukion vuosittainen Taiteiden yö- tapahtuma. Tänä vuonna se järjestetään yleisötapahtumana perjantaina 29.10. klo 19-23 Kansantaiteenkeskuksessa ja Kalliopaviljongilla. Luvassa on musiikkia, kansantanssia, runoja ja kuvataidetta useassa eri tilassa. 

Taiteiden yö on koko koulun järjestämä tapahtuma, jossa opiskelijat pääsevät esittämään harjoittelemiaan kappaleita bändissä, kaverin kanssa tai yksin. Ennen Taiteiden yötä opiskelijat harjoittelevat esityksiään koululla joko itsenäisesti, soitto- sekä laulutunneilla, tai ohjatuissa bändeissä. 

Lukiolla on oma Taiteiden yö- tiimi, joka on päävastuussa tapahtuman järjestelyistä. Tiimi organisoi ja ohjeistaa muut opiskelijat ja illan tiimit (mm. tervetulotiimi, backstagetiimit, käytävätiimi) ja tekee tarkan aikataulun, jotta ilta etenisi sujuvasti jokaisessa esiintymispisteessä. 

– Itse olen neljättä vuotta Taiteiden yö- tiimissä ja voin sanoa, että aina jännittää yhtä paljon minkälaisia esityksiä on tulossa ja miten se ilta menee. Ihan mahtavaa, että tänä vuonna saadaan siitä yleisötapahtuma, kertoo konkari Nea Luomala. 

Kysyin Kirsikka Jatkolalta (2 vsk.) sekä Sofia Pohjolalta (1 vsk.), että miltä lähestyvä Taiteiden yö tuntuu ja kuinka paljon jännittää, sekä millaista on kun on yleisökin paikalla. 

– Odotan innolla Taiteita, varsinkin kun viime kerralla se oli niin hauskaa! Ja nyt kun saa ottaa yleisöäkin pitkästä aikaa paikalle, niin tuntuu jotenkin paljon kivemmalta myös treenata, kertoo Kirsikka. 

Kirsikalla on hänen omasta mielestä riittävästi esityksiä kun on bändi, kuoro, laulutrio ja oma lauluesitys. 

Sofialle tämän vuoden taiteet ovat ensimmäiset ja hänen fiilikset ovat erittäin hyvät. Sofia on myös taiteiden yö- tiimissä ja kertoi, että on mukavaa olla mukana järkkäämässä tapahtumaa. Esityksiä hänelläkin on, oma lauluesitys, bändi ja kuoro.

– Ei oikeastaan jännitä, koska rakastan esiintymistä! Odotan vain innolla”, vastasi Sofia kun kysyin jännittääkö häntä.

Taiteiden yötä odotetaan innolla varmasti kaikki. Taiteiden yön jälkeen kuullaan vähän Taiteiden yön jälkeisiä fiiliksiä ja siitä, miten hommat meni.

Kaustisen musiikkilukion Taiteiden yö Kansantaiteenkeskuksessa sekä Kalliopaviljongilla perjantaina 29.10.2021 klo 19-23.

Haastattelu ja teksti Nea Luomala ja Mari Sillanpää