Abin katsaus lukion vuoteen 2020 ja tuulahdus tulevaa

Varmasti meidän kaikkien vuosi 2020 oli haastava – niin opettajille, oppilaille kuin alumneille ja muillekin. Jokainen on kuitenkin kunnialla selvinnyt, vaikka kirjoituksia on jouduttu järjestämään eri lailla ja viime lukuvuoden, vuoden 2020 alkupuolella jouduttiin myös kevääksi etäopetukseen. Syksyllä uuden lukuvuoden myötä saavuimme takaisin kouluun lähiopetuksen ja turvavälien kera. Oli mahtavaa nähdä uusia ihmisiä ja tutustua uusiin ykkösiin. Melkein heti koulun alettua myös meidän lukiolle tuli vahva maskisuositus, joka otettiin omaksi heti ja lähiopetus voi jatkua.

Nyt jokainen saa olla ylpeä itsestään, taputtaa itseään olkapäälle ja sanoa, että ”kyllä me selvitään”. Opettajat ovat joustaneet ja auttaneet vaikeina hetkinä ja kaverit ovat aina olleet tukena. Ja vaikka ei saada olla koko koulu koko aikaa yhdessä, silti omalla tavalla meidän yhteishenki on tässäkin parantunut. Yhdessä on hyvin keksitty, miten saadaan kaikki toteutettua. Taiteiden Yö onnistui hyvin virtuaalisesti, samoin kuusijuhla ja ylioppilasjuhla. Me yhdessä ollaan luotu kaikki noi tapahtumat aikaisempina vuosina oikeasti, ja tänäkin vuonna tehtiin ne yhdessä virtuaalisesti, huomioiden turvavälit ja maskit naamassa.

Abeja harmittaa varmasti, kun nyt ei kaikkea voida tehdä perinteiden ja totuttujen tapojen mukaan, mutta me keksitään kyllä jotain! Ollaan aina keksitty ja selvitty kaikesta yhdessä. Kakkosiakin varmasti pelottaa wanhat ja miten ne järjestetään tässä tilanteessa, mutta niihinkin varmasti keksitään keino, joka on toimiva. Meidän kaikkien pitää vain saada kasattua ideoita, miten saadaan kaikki toteutettua melkein samalla tavalla kuin aina ennenkin.

Tammikuussa taas palaillaan koulun penkille seitsemäs päivä, toivottavasti lähiopetuksessa. Sitten alkaa pikku hiljaa penkkareiden sekä wanhojen suunnittelu ja toteutus. Toivottavasti päästään myös kamarimusiikkiviikolle mukaan ja toivotaan että kirjoitukset saadaan kunnolla järjestettyä.

Toivotan teille kaikille hyvää uutta vuotta. Toivotaan jokainen, että vuodesta 2021 tulisi parempi vuosi. Muistakaa syödä hyvin ja nauttia hyvästä seurasta. Älkää menkö kaupungille tai kauppaan ilman maskia. Tsemppiä kaikille! (ja muistakaa ens keväänä kirjottavat lukee myös niihin kokeisiin)

Terkuin, abi Nea Luomala <3