Musiikkilukio vastaanotti arvokkaan soitinlahjoituksen

Haastattelin musiikinopettajiamme Ville Ojasta ja Markus Luomalaa, sillä he tietävät kaikista parhaiten soittimista ja tästä lahjoituksesta. Olemme koulun puolesta todella kiitollisia lahjoittajalle soittimista, sillä nyt meillä oppilailla on paremmat soittimet käytössä ja sitä kautta jotkut opiskelijat saattavat saada intoa enemmän kokeilla jotain uutta. Soittimet ovat todella hyväkuntoisia ja soivat hyvin Markuksen ja Villen testisoittojen mukaan.

Meidän koululle on lahjoitettu jousikvartettiperhe, johon kuuluu kaksi viulua, alttoviulu ja sello. Lahjoittaja haluaa tukea musiikkilukion opiskelijoiden musiikkiopintoja hyväkuntoisilla soittimilla. Saimme ensimmäisen sellon meidän koulun käyttöön ja on aivan mahtavaa, että nyt monilla opiskelijoilla, joilla ei ole välttämättä rahaa omaan selloon, on mahdollisuus kokeilla soittaa sitä. 

Soittimet haluttiin käyttöön eikä näytille ja olen varma, että meidän lukiossa soittimet tulevat varmasti olemaan todella kovassa käytössä. Kaustisella jousisoittimien perinne on niin vahva, ja on mahtavaa, että meidän koulu pääsee lahjoituksen kautta tukemaan tätä perinnettä.

Soittimien historiasta sen verran, että soittimet ovat käsin rakennettuja ja niihin on voitu ja on varmasti käytetty satoja tunteja aikaa. Osa niistä on palkittuja soittimia. Villen ja Markuksen mukaan soittimet ovat todella laadukkaita. Ja sitä tuskin meidän kenenkään tarvitsee epäillä!  

Soittimet ovat meidän koululle todella tärkeitä. Villen mukaan alttoviulua on todella kaivattu, sillä monet viulistit haluavat soittaa alttoviulua. Alttoviulussa on samanlainen sormitus kuin normaalissa viulussa ja kaikilla ei ole varaa ostaa alttoviulua, vaikka monilla on halua kokeilla jotain erilaista. Nyt, jos jollain ei ole tarpeeksi tasokasta viulua käytössä, – kiitos tämän aivan mahtavan lahjoituksen – koululta on mahdollisuus saada soitettavaksi todella hyvätasoinen viulu 

Markus toivoo, että lahjoituksen myötä opiskelijat saisivat inspiraatiota soittamiseen enemmän, kun saa soittaa hyvillä soittimilla. On hyvä, että meidän lukion toiminta on huomattu  muuallakin kuin meidän lukiolaisten ja henkilökunnan keskuudessa. 

Iso kiitos lahjoittajalle meidän koko koulun puolesta. Koulun henkilökunta ja opiskelijat ovat tästä todella kiitollisia, kun pääsee soittamaan hyvillä soittimilla.

Jutun tekijä/ haastattelija : Nea Luomala

Kuvat: Nea Luomala